DRUPI PŘIJEL PODPOŘIT DĚTI Z DĚTSKÝCH DOMOVŮ

 

Těsně před Vánoci 14. prosince 2019, v PVA Praha Letňany, se konala každoroční charitativní akce pro děti z dětských domovů, kterou pořádá Jana Pletněvová – Charita dětem, pod názvem DEJME ŠANCI DĚTEM. Vystoupilo v ní mnoho známých českých umělců, nechyběl ovšem ani italský zpěvák Davide Mattioli. Exklusivním hostem a absolutním vyvrcholením večera, byla skutečná zahraniční Superstar, italský zpěvák DRUPI. My jsme měli jedinečnou a výjimečnou příležitost na přátelské, předvánoční povídání pro ARTSTAR V.I.P. v kouzelné italské Ristorante Adriatico, které nám pomohl tlumočit náš společný a dlouholetý kamarád, zpěvák Davide Mattioli.

Davide Mattioli a DRUPI

Giampiero Anelli, přezdívaný už od školních let Drupi, je rodák z italského městečka Pavia, kde od narození 10. srpna 1949 žije. Ve svém domovském městě se po vyučení živil jako instalatér. To nás přivedlo na otázku, zda by si ještě dnes uměl opravit něco v domácnosti, když je potřeba. S úsměvem se nám svěřil: „… sice bych to ještě zvládl, ale raději si za drahé peníze najmu pořádného opraváře. Už bych se k tomu nevrátil“.

Jelikož se blížily Vánoce a DRUPI přijel tentokrát do Prahy, aby podpořil děti z dětských domovů a rozdal jim tak vánoční radost, zeptali jsme se, jak bude trávit Vánoce právě on: „My budeme trávit Vánoce především jen a jen balením, ale ne tedy balením dárků, ale budeme balit a zabalovat, budeme chvíli žít mezi krabicemi,  protože se mezi svátky stěhujeme do většího domu, který jsme si s manželkou společně nadělili jako Vánoční dárek“, vypráví nám nadšeně Drupi.

DRUPI s manželkou Dorinou Dato

Protože se všichni ptají na jeho začátky, zavzpomínali jsme na doby minulé také i my. Například na spolupráci s Hanou Zagorovou, na jejich legendární duet Setkání. Český text tehdy napsala Hana Zagorová, autorkou italského textu je Drupiho manželka, textařka Dorina Dato. Rovněž tak jsme zavzpomínali i na pana Gotta, se kterým se Drupi několikrát potkal a nejen pracovně. Zavzpomínali jsme na to, jak vůbec došlo k tomu, že Karel Gott nazpíval jeho slavný hit Sereno é, v české verzi  Je jaká je. Jak nám prozradil, byla to neskutečná náhoda, jednou jel v Praze, v autě, a najednou z rádia slyší svoji píseň, kterou v češtině zpívá Karel Gott, „… tak jsem mu pak zavolal, řekl jsem mu, že jsem právě slyšel svoji píseň v jeho podání. Vůbec jsem to netušil, že jí Karel nazpíval, ale bylo to prostě moc fajn…“ Ptala jsem se ho, zda je příjemné, když již několik let mnoho různých zpěváků zpívá jeho písně, a to jak v originále, tak i v Čechách přetextované. DRUPI zcela nesměle a skromně přiznává: „… je to příjemné a pro autora je to čest, to znamená, že se jeho písně líbí a to je ta největší odměna!“

DRUPI

Večer rychle ubíhal a pomalu jsme se loučili s plány na další spolupráci s Davidem Mattiolim, se kterým již několik let koncertuje po celé České republice a nebude tomu ani jinak v tomto roce, který nám právě začal.

DRUPI a Jana Pletněvová – Charita dětem

DRUPI na charitativním dni a koncertu pro děti z dětských domovů, kterou pořádá Jana Pletněvová – Charita dětem

 

Autor: Alexandra Hejlová

Foto: Dagmar Pavlíková

Zdroj: ArtStar V.I.P

Komentáře jsou uzavřeny.