Darujte dětský úsměv na Vánoce

Darujte dětský úsměv na Vánoce

Maminky na Vánoce zařídí vše, navaří, uklidí celý domov a ještě se zároveň starají o rodinnou pohodu. V některých rodinách to bohužel není možné. Mluvím o rodinách, kde jsou matky samoživitelky, na všechno mají méně času a jejich rozpočet bývá menší, kolikrát až natolik, že si nemohou dovolit ani štědrovečerní večeři.
Podle statistik dostávají matky výživné pouze v polovině případů. Navíc se tato částka průměrně pohybuje okolo 2 000 Kč na měsíc, uznejte sami, že taková částka nenahradí jednu celou výplatu za otce. Mnohdy je tato částka ještě mnohem nižší. Problémem těchto rodin nejsou tedy nadstandardní věci, ale začíná to, už u těch elementárních jako je  kvalitní strava, pomůcky do školy, obědy ve školách, školní výlety a mnoho dalšího. Bez těchto elemntárních věcí je navíc pro dítě mnohem těžší začlenění do kolektivu spolužáků a kamarádů.
Od dnešního dne tedy spouští Bonami kampaň na podporu vánoční pohody matek samoživitelek. Zapojit se je jednoduché, stačí navštívit stránku https://www.bonami.cz/dikymamizavanoce a přispět nákupem jednoho z charitativních fiktivních produktů. Koupit si můžete například fiktivního kapra, řízek, mísu bramborového salátu a mnoho dalších dobrot, kterými pomůžete na dobrou věc. Veškerý výtěžek poputuje 21. 12. v prospěch neziskové organizace Klub svobodných matek.
Projekt #dikymamizavanoce prosákne navíc i skrze sociální sítě. Mechanika bude jednoduchá: uveřejnit na facebooku nebo instagramu fotografii z Vánoc z dětství, pod kterou je potřeba napsat výzvu pro další uživatele k sdílení dalších fotografií s #dikymamizavanoce. Tato fotka a vlastní text s hashtagem bude doplněna o pravidla výzvy.